maanantai 5. helmikuuta 2018

Kohti tuntematonta..



3.2.2018  klo.16.25 jännityksen ja pitkän odotuksen jälkeen vihdoin ja viimein nousemme koneeseen ja lento kohti Fuengirolaa alkaa. Olin jo välillä hermoromahduksen partaalla, että päästäänkö ollenkaan lähtemään kun poikani sairastellut paljon. Edellisen yön vielä ennen lentoa hän oksenteli yskänpuuskissa ja mä silmät ristissä siivoilin niitä ja pelkäsin pahinta. Mutta niin me vaan selvittiin matkaan ja lento menikin ihan hyvin, niin pitkään että oli laskun aika ja poikahan päätti siinä vaiheessa vähän laatoittaa lentokoneen penkkiä. 
Mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin ja perille päästiin :) Tänne selvittiin kolmen lapsen kanssa, kahta jäin ikävöimään Suomeen. (onneksi he tulevat pian) 
Onneksi ihana siskoni oli ottamassa meitä vastaan ja oli hakenut jo asuntoomme avaimet ja vähän syötävää, että alkuun päästään. Asunto on ihana ja upealla paikalla. (paitsi täällähän ei ole sama siisteys ymmärrys kuin meillä Suomessa) Näkymät on ihanat ja harjoittelupaikalle on lyhyt kävelymatka.

                                           
                                          
parvekkeelta kuvia (kyllä kelepaa)  😊😊

Jännityksen kutina sitten mahassa maanantaina 5.2 kävelin harjoittelupaikkaani, lumipartioon....tästä se alkaa. Pienoinen väsymys päällä, mielessä oli epäröinti itseeni, että osaanko mitään ja selviinkö tästä...!!
Onneksi sain lämpimän vastaanoton ja juteltiin käytännön asioista ja tulevista tehtävistä. Sain heti haastetta tuleviin tapahtumiin. Partiolaisten kaupunkisuunnistus olisi jo reilu kahden viikon päästä ja sinne pitäisi keksiä rasteille tehtävät....uuuups apua, osaankohan?? Vieras kaupunki, vieras maa, kaikki uutta....mutta silti päässäni alkoi heti raksuttamaan mitä sinne keksisi, minkä ikäisille, paljon rastilla saa mennä aikaa, turvallisuus, materiaali...ym.
Onneksi koulussa just parasta aikaa suunnitellaan kahta tapahtumaa, joissa on rastitehtäviä lapsille. Yritän kyllä tätä oppia hyödyntää tässä, vaikka ymmärrän, että tehtävät on pakostakin keksittävä toisenlaiset kun ympäristö on täysin eri.

Lisäksi huomasin kuinka erinlainen täällä Espanjassa on jätehuolto. Täällä on kyllä ihan hyvin kierrätysastioita, mutta kuinka erinlaiset ne onkaan!! Niitä lajitellaan niin erinlailla esim.metallia ja muovia sekasin (muistankohan oikeen??) Eritelläänkö ne koneellisesti vai miten jossain ja miksi niitä laitetaan niin sekaisin vaikka kuitenkin lajitellaan?? Tässä mulle pohdittavaa ja opittavaa. Eli opettelen nyt täällä kierrättämään vähän toisin kuin siellä Suomessa :)
Mutta tämä on kuitenkin asia mikä täytyy oppia jo tässä heti alussa, kun enhän voi mitään ohjeistuksiakaan antaa jos en ite ymmärrä siitä mitään!

Tänään sain olla myös mukana ensimmäisessä partiolaisten kokouksessa, nuorimmaisten sudareiden kokouksessa. Jännitti paljon, mutta hyvin se kaikki meni :) Vipinää ja touhua oli! Olin ymmärtävinäni, että (piankin) minun täytyisi osata itse vetää kokouksia partiolaisille?? Eli sekin alkoi mielessä raksuttaa, että mitä ohjelmaa ja leikkejä lapsille keksisi ja mielellään luontoon ja ympäristöön liittyvää. :)

Tästä se matka alkaa, uuden oppiminen....mielessä pyörii rastien suunnittelu, jätehuolto, kokousten pitäminen partiolaisille (ohjelma sinne) ja lisäksi arki asiat lasten kanssa täällä vieraassa maassa. Ja toivo, että saataisi tuota lämmintä vettäkin tänne jotenkin. Välillä sitä hetkellisesti tulee, mutta tuo kaasun toiminta on mitä sattuu ja epäilen että se laite on epäkunnossa, kun ei toimi niinkuin pitäisi. Maassa maan tavalla sitten ja kaasu toimii omalla tavallaan ja me saamme lämmintä vettä kun se on hyvällä päällä! (Totuus on, että otan taas pian yhteyttä vuokranantajaan jos tuo ei pelitä :) )

Sää täällä on ollut aika viileä ja välillä ripsutellut vettä, mutta se ei tunnelmaa latista! Asunnosta näkymät on huikeat ja tunnelma ihana. Innolla odotan mitä kaikkea tämä matka minulle opettaa 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti